Kraukšķīgās pīles gaļas recepte ar zemāku tauku saturu, jo tajā izmanto pīles krūtiņas bez ādas un mazāk treknu ķīniešu plūmju mērces Hoi Sin versiju ar zaļajiem pipariem un pikantu ingvera marinādi.
Sastāvdaļas
4 Porcijas
Sagatavošana 15 minūtes
Marinēšana 30-60 minūtes
Termiskā apstrāde 8 minūtes
Katrā porcijā ir • 459kkal• 29g proteīna • 37g ogļhidrātu, no tiem 9g cukuru • 18g tauku, no tiem 4g piesātinātu • 3g šķiedrvielu
60g svaiga ingvera
1 saspiesta ķiploka daiviņa
1 tējkarote sojas mērces
1 ēdamkarote sezama eļļas
6 tējkarotes sausa šerija
4 pīles krūtiņas filejas bez ādas, katra aptuveni 120g
1 zaļš pipars
½ gurķa
8 lociņi
2 ēdamkarotes augu eļļas
20 ķīniešu pankūkas
4 tējkarotes Hoi Sin ķīniešu plūmju mērces
ALTERNATĪVAS SASTĀVDAĻAS
• Veselu pīles krūtiņas fileju vietā var izmantot ekonomiskākos cepšanai uz pannas paredzētos pīles filejas gabaliņus. Cep maisot karstā eļļā 3-5 minūtes, pēc tam pielej marinādi un iemaisa plūmju mērci. Ļauj uzvārīties, samazina karstumu un sutina 1 minūti.
• Garšīga alternatīva pīlei ir cūkgaļa vai jēra gaļa.
• Ķīniešu pankūku vietā katru porciju var pasniegt ar 2 lielām pilngraudu tortiļām.
PAGATAVOŠANA
1. Ingveru sarīvē uz liela, sekla šķīvja. Iemaisa ķiplokus, sojas mērci, sezama eļļu un šeriju. Pievieno pīles gaļu un apgroza, lai tā pārklātos ar marinādi. Uzliek vāku un marinē 30-60 minūtes. Sagriež papriku un gurķi salmiņos. Lociņus sasmalcina. Dārzeņus kārto uz servējamā šķīvja.
2. Uz cepamās pannas strauji sakarsē augu eļļu. Liek pīli uz pannas, atliekot marinādi malā. Pīli cep 1 minūti no katras puses. Samazina uguni līdz mazai, uzliek vāku un cep 5 minūtes, divreiz apgrozot, kamēr pīle kļūst brūna, bet iekšā joprojām sārta. Sasilda pankūkas saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma.
3. Sagriež pīli šķēlēs un pārliek uz sasildīta servējamā šķīvja. Pannā lej marinādi un vāra kopā ar tur palikušo sulu 1 minūti, lai iebiezinātu. No pannas apakšas noskrāpē nosēdumus un pirms noņemšanas no uguns iemaisa ķīniešu plūmju mērci. Katru pankūku pasniedz ar dārzeņu gabaliņiem, sīpola salmiņiem, dažām pīles šķēlītēm un mērci.
PADOMI
! Pīles krūtiņas filejas marinē gaisa necaurlaidīgā traukā ledusskapī līdz pat 24 stundām, lai iegūtu intensīvāku ķiploka aromātu.
! Lai pārbaudītu, vai pīle ir izcepusies, iedur vienā filejā ar mazu nazīti – ja gaļā parādās asinis, jācep ilgāk, bet, ja tā ir sārta, tomēr stingra, tā ir izcepusies. Ja labāk garšo kārtīgi izcepta gaļa, pīli cep 9-10 minūtes, kamēr iekšpuse kļūst brūna.
INGVERS
Pētījumi liecina, ka ingvers mazina artrīta un locītavu sāpes. Ingverā esošie savienojumi, kurus dēvē par ingveroliem, var darboties kā antioksidanti, palīdzot sirds slimību un dažu vēža veidu profilaksei.