Pavasarīgi gurķu rullīši ar dažādiem pildījumiem. + Vēl piecas receptes iedvesmai!

12-03-2025

Ekrānuzņēmums

Gurķu rullīši ir kļuvuši par īstu atklājumu tiem, kas novērtē sulīgas un vieglas uzkodas. Šī ēdiena galvenā priekšrocība ir tā zemais kaloriju saturs. Tāpēc tas ir ideāli piemērots tiem, kas uzrauga savu veselību un uzturu, kā arī visiem, kam patīk apetīti rosinošas uzkodas.




Pateicoties gurķu augstajam ūdens saturam un biezpiena veselīgajām īpašībām, šie rullīši palīdzēs remdēt izsalkumu un papildināt enerģiju, neriskējot uzkrāt lieko svaru.

Kādas ir citas šāda ēdiena priekšrocības? Šajā uzkodā apvienojas sulīgu un kraukšķīgu gurķu atsvaidzinošā garša, biezpiena krēmīgā konsistence un redīsu vieglais pikantums.




Šī kombinācija rada perfektu līdzsvaru starp svaigumu un garšas bagātību katrā rullītī.

Kādus pildījumus var izmantot gurķu ruļļu pagatavošanai?
Iespējamie pildījumi. Kā pildījumu šim ēdienam var izmantot arī vārītus rīsus, kas padarīs uzkodu sātīgāku. Nav redīsu sezona? Nebaidieties tos aizstāt ar citām sastāvdaļām. Piemēram, krabju nūjiņas lieliski iederēsies “kopējā ainā”.

Sastāvdaļas

Gurķi 3 gab

Redīsi 150 g

Mīkstais siers 140 g

Dilles daži zariņi

Sāls pēc garšas

Pagatavošana

Svaigus gurķus labi noskalojiet zem tekoša ūdens. Nosusiniet tos ar papīra dvieļiem. Sagrieziet gurķus plānās šķēlītēs, izmantojot speciālu dārzeņu griezēju.

Sagatavojiet pildījumu. Rūpīgi nomazgājiet redīsus. Sagrieziet to mazos kubiņos. Redīsi ievieto dziļā traukā. Pievieno tam biezpienu. Ieber sāli pēc garšas. Nomazgā arī svaigas dilles. Nosusina. Zaļumus smalki sagriež. Pievieno to saliktajām sastāvdaļām bļodā. Visu labi samaisa, līdz iegūst viendabīgu masu.



Uz griešanas dēlīša novietojiet 4 gurķus. Apgriež malas, veidojot vienmērīgu griezumu.

Uz gurķu malām liek biezpiena pildījumu. Veidojiet desu. Tad visu satin rullītī. To sagriež mazākos gabaliņos, ar nazi pārvelkot pāri pildījumam.

Šādā veidā no pārējām sastāvdaļām veido rullīšus. Tad tos liek uz liela skaista šķīvja pasniegšanai. Gatavs!

Pateicoties pildījumam, gurķi nekļūst ūdeņaini. Tāpēc šo ēdienu var pagatavot pat dažas stundas pirms pasniegšanas.

Vienkārši ielieciet uzkodu ledusskapī. Ļaujiet tai tur pagaidīt līdz pasniegšanai. Starp citu, šo ēdienu var pasniegt ar sojas mērci un suši nūjiņām. Tā ir lieliska iespēja pasniegt gurķu rullīšus, kas pēc izskata ļoti atgādina rollus.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Suši torte. Trīsreiz ātrāk par ierastajiem rullīšiem!

Gurķu rullīši ar garnelēm. Atsvaidzinoša uzkoda!

Pavasara rullīši ar vistas fileju un dārzeņiem. Visi uz pikniku!

Vistas filejas rullīši ar biezpienu tiem, kuri vēlas notievēt

Tex-Mex vistas rullīši. Recepte, kas noderēs katram!