Pašgatavots garšaugu sāls: rozmarīns, apelsīns, timiāns

09-03-2025

Foto – Pixabay

Uzlabojiet savus ēdienus ar šo spilgto un aromātisko garšaugu sāli! Šis vienkāršais garšaugu maisījums ir lieliski piemērots gaļas, dārzeņu un salātu garšas uzlabošanai.

Sastāvdaļas

– 1/2 tējkarotes melno piparu graudiņu

– 1/2 glāzes rupjas jūras sāls

– 1 apelsīna miziņa

– 1 ēdamkarote svaigu rozmarīna lapu

– 1 ēdamkarote svaigu timiāna lapu




Norādījumi

1. Sāciet, savācot visas sastāvdaļas. Virtuves kombainā sajauciet rupjo jūras sāli, svaigas rozmarīna lapas, svaigas timiāna lapas, apelsīna miziņu un melno piparu graudiņus.

2. Maisījumu blendējiet, līdz garšaugi ir smalki sasmalcināti un labi sajaukušies ar sāli, izdalot smaržīgās eļļas.

3. Garšaugu sāls maisījumu vienmērīgi izklājiet uz cepamās plāts. Ļaujiet tam dažas stundas nožūt gaisā vai, lai iegūtu ātrāku rezultātu, cepiet cepeškrāsnī 200 °F temperatūrā 10-15 minūtes. Neaizmirstiet laiku pa laikam samaisīt, lai nodrošinātu vienmērīgu žāvēšanu.

4. Kad maisījums ir pilnībā izžāvēts, pārvietojiet to uzglabāšanai hermētiskā traukā vai burkā.

5. Izmantojiet mājās pagatavoto garšaugu sāli, lai garšotu grilētu gaļu, ceptus dārzeņus vai svaigus salātus un uzlabotu to garšu bez piepūles.

Šī garšaugu sāls recepte nodrošina būtiskas minerālvielas no jūras sāls, vienlaikus pievienojot antioksidantus un aromātu no rozmarīna, timiāna un apelsīna miziņas.

Laiks: Pagatavošanas laiks: 10 minūtes | Žāvēšanas laiks: 2-3 stundas vai 10-15 minūtes cepeškrāsnī.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Citroni ar sāli un garšvielām. Saimnieces Anitas recepte

Sarkanie pipari. Ne tikai garšviela, bet arī zāles – pat pret plikpaurību!

Muskatrieksts aknu attīrīšanai, veselai sirdij. Desmit veidi, kā palīdz šī garšviela