
“Rimi gardēžu” publicitātes foto
Krēms brulē
Klasiskais Francijas virtuves deserts ar krēmīgu vaniļas garšu un lūstošu cukura virskārtiņu atrodams teju katra restorāna ēdienkartē.
Lai gan var šķist, ka deserta pagatavošana ir grūta un laikietilpīga, Rimi Gardēde norāda, ka tā nebūt nav. N
epieciešamas tikai pareizās sastāvdaļas un aprīkojums, lai ikviens restorāna cienīgo desertu pagatavotu arī mājas apstākļos.
Nepieciešams
Saldais krējums 500 ml, pūdercukurs 50 g, olu dzeltenumi 5 gab, vaniļas pāksts 1 gab, cukurs 4 ēd.k.
Pagatavošana
Krāsni uzkarsē līdz 140 grādiem. Katliņā karsē saldo krējumu un pārgrieztu vaniļas pāksti, līdz tas sāk burbuļot, tad to noņem no uguns un atdzesē.
Saputo olu dzeltenumus ar pūdercukuru līdz vieglām, gaiši dzeltenām putām, tad saputo atdzisušo saldo krējumu. Abas masas savieno, samaisa un lej trauciņos.
Dziļā pannā lej ūdeni un ūdens peldē liek salietos trauciņus. Pēc ievietošanas cepeškrāsnī cep aptuveni 40 min. Atdzesē.
Pārber cukuru un ar degli aizdedzina, kamēr cukurs karamelizējas. Dekorē ar svaigām ogām.