Pašcepta kefīra maizīte. + Vēl trīs mājās ceptas maizes receptes!

02-11-2019

Mājās maize izcept ir daudz vienkāršāk nekā vari iedomāties. Noteikti izmēģini – izdosies!

Sastāvdaļas
150 ml ūdens
350 ml kefīra
900 g miltu
20 g svaiga rauga
1 ēdamkarote cukura
1 tējkarote sāls

Pagatavošana

Siltā ūdenī izšķīdina raugu, cukuru, sāli.

Pievieno aptuveni pusglāzi miltu un sajauc, ieraugam jābūt krējuma konsistencē.

Apsedz un ļauj pastāvēt 15 minūtes, kamēr tās apjoms sācis pieaugt.

Pēc tam ieraugam pievieno siltu kefīru, kārtīgi izmaisa un iejauc mīklu, pakāpeniski pievienojot miltus.

Apsedz un atstāj siltā vietā aptuveni uz 20 minūtēm.

Salipina bumbiņas un liek apaļā formā.

Atkal atstāj uzrūgt uz 15-20 minūtēm.

Virspusi ieziež ar nelielu eļļas daudzumu vai sakultu olu.

Cep cepeškrāsnī 40 minūtes 200 grādu temperatūrā.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

1. PAŠCEPTA PILLNGRAUDU MAIZĪTE

2. PAŠCEPTA MAIZE AR SIERA PILDĪJUMU

3. PAŠCEPTA MAIZĪTE BEZ RAUGA