Arī tevi tracina sviesta cenu dīvainais lidojums pēdējā laikā? Nav nekā vienkāršāka, kā ierasto produku pagatavot mājās. Turklāt ar garantiju, ka tajā nebūs, piemēram, palmu eļļas. Toties būs garšaugi un piedevas, kādas izvēlēsies pati! Vai, tieši otrādi, tas būs tikai mazliet sālš vai vispār bez sāls.
Turklāt pagatavot mājas sviestu var pat bērns. Desmit minūšu laikā.
Sastāvdaļas
Trekns saldais krējums (35%). Zaļumi, garšvielas un sāls pēc vēlēšanās.
Pagatavošana
Sakuļ saldo krējumu mikserī vai blenderī aptuveni astoņas minūtes.
Ņem vērā, ka vispirms saldais krējums kļūs par krēmu, bet pēc tam iegūs sviesta konsistenci.
Pieniņu, kas atdalījies kulšanas procesā, nolej un sviestu noskalo tīrā, tejošā ūdenī. To darot, samaisa ar rokām un lej nost ūdeni tik ilgi, kamēr tas nepaliek tīrs.
Nospiež ūdens paliekas un pilda sviestu izvēlētajā formā.
Pagatavoto mājas sviestu var ēst uzreiz vai arī pēc tam, kad tas sacietējis ledusskapī.
Labu apetīti un piga tirgotājiem!
Viss jau pareizi,tieši tā jau pie sviesta tiek. Tikai no krējuma paciņas tāds mazs pikucītis sviesta vien sanāks….
Nu jā,un šādā veidā tas iznāks vēl dārgāks nekā veikalā.