Saistību ar klasiskām kroketēm šīs pankūciņas guvušas, pateicoties pagatavošanas veidam: katra tiek apvārtīta olā, rīvmaizē un apcepta līdz zeltainam brūnumam.
Sastāvdaļas
300 g sēņu
1 vidējs sīpols
½ tējkarote kaltēta timiāna
1 daiviņa ķiploka
5 pankūciņas
augu eļļa
krējums, dilles pasniegšanai
Pankūku kroketes var gatavot arī ar dažādiem citiem pildījumiem. Šoreiz piedāvājam veģetāro versiju, kurā ietilpst ar sīpoliem apcepti šampinjoni ar timiāna, ķiploku un sāls piedevu.
Lai apcepšanas laikā kroketes neizjuktu, tās pareizi jāietin: pildījumu liek katras pankūciņas vidū, atstājot aptuveni 3-4 cm no malām, malas aizloka tā, lai ieslēgtu pildījumu iekšpusē un satin ciešu ruleti.
Katru ruleti apviļā olā, ļauj notecēt liekajam šķidrumam, pēc tam pārkaisa ar rīvmaizi.
Kamēr sakarst eļļa, noliek pankūciņas malā. Panējums tādējādi paspēs labi pielipt un nenobirs un cepot nepiedegs.
Pankūku kroketes apcep no visām pusēm, vispirms ļaujot apcepties savienojuma vietām, līdz zeltaini brūnai garoziņai.
Pasniedz karstas ar krējumu un svaigiem zaļumiem!