Pankūku kroketes ar šampinjoniem. FOTORECEPTE!

06-09-2017

6

Saistību ar klasiskām kroketēm šīs pankūciņas guvušas, pateicoties pagatavošanas veidam: katra tiek apvārtīta olā, rīvmaizē un apcepta līdz zeltainam brūnumam.

Sastāvdaļas
300 g sēņu
1 vidējs sīpols
½ tējkarote kaltēta timiāna
1 daiviņa ķiploka
5 pankūciņas
augu eļļa
krējums, dilles pasniegšanai

Pagatavošana
1

Pankūku kroketes var gatavot arī ar dažādiem citiem pildījumiem. Šoreiz piedāvājam veģetāro versiju, kurā ietilpst ar sīpoliem apcepti šampinjoni ar timiāna, ķiploku un sāls piedevu.

2

Lai apcepšanas laikā kroketes neizjuktu, tās pareizi jāietin: pildījumu liek katras pankūciņas vidū, atstājot aptuveni 3-4 cm no malām, malas aizloka tā, lai ieslēgtu pildījumu iekšpusē un satin ciešu ruleti.

3

Katru ruleti apviļā olā, ļauj notecēt liekajam šķidrumam, pēc tam pārkaisa ar rīvmaizi.
4

Kamēr sakarst eļļa, noliek pankūciņas malā. Panējums tādējādi paspēs labi pielipt un nenobirs un cepot nepiedegs.

5

Pankūku kroketes apcep no visām pusēm, vispirms ļaujot apcepties savienojuma vietām, līdz zeltaini brūnai garoziņai.

Pasniedz karstas ar krējumu un svaigiem zaļumiem!