Omlete kārtainajā mīklā. Fantastiskas brokastis!

06-01-2018

omlete

Omlete ir ideāls brokastu ēdiens. Parasti to gatavo, rēķinot divas olas uz katru ēdāju. Sakarsē pannu, kurā ielikts gabaliņš sviesta vai pāris pilieni augu eļļas. Viens, divi un ceptas olas gatavas!

Ja vēlies, lai dzeltenums kārtīgi izceptos pannai uzliec vāku. Pusšķidras olas cienītāji to atstāj neuzliktu. Katra tauta iecienījusi olas ar kādu citu piedevu, piemēram, japāņi sīpolus un gaļu, angļi bekonu, rumāņi krējumu, alžīrieši tomātus, ķiplokus un asos piparus, ķīnieši pat rīsu šņabi…

Bet mēs piedāvājam pagatavot ruleti ar interesanto omleti. Protams, šī ēdiena pagatavošana prasa nedaudz vairāk laika nekā parastas ceptas olas, bet rezultāts ir to vērts.

Sastāvdaļas
1 kārtainās mīklas loksne
6 olas
200 g šampinjonu
200 g šķinķa
100 g siera
Nedaudz diļļu
1 ēdamkarote sviesta
Sāls, pipari pēc garšas
1 ola pārziešanai

Pagatavošana
Vispirms pannā apcep sēnes.

Šķinķi sagriež kubiņos. Pievieno sēnēm un cep vēl 3 minūtes.

Sieru sarīvē.

Sīki sagriež dilles.

Olas viegli sakuļ un sajauc ar sieru un zaļumiem. Ar šo maisījumu pārlej sēnes un maisot cep aptuveni četras minūtes. Pieliek sāli, piparus.

Kārtaino mīklu izrullē plānā kārtiņā. Sānos ar nazi izdara iegriezumus – vienādā skaitā katrā pusē. Centrā liek pildījujumu. Sapin “bizītē”.

Pārziež ar sakulto olu un cep līdz 190 ºС sakarsētā cepeškrāsnī 20–25 minūtes. Izņem, nedaudz atdzesē.
Labu apetīti!