Olu kultenis ar sēnēm. Lieliskas brokastis!

10-12-2017

senes_siers

Olu kultenis, ceptas olas vai omletes ir populārākās brokastis, kas nodrošina enerģiju dienas iesākumam. Katrai saimniecei, pilsētai un provnicei atradīsies sava īpašā un droši vien ne vienīgā olu ēdiena recepte. Tortilja ar kartupeļiem Spānijā, fritata ar dārzeņiem Itālijā, omuraisu ar apceptiem rīsiem Japānā… Savukārt slovāku ēdiens ir pražeņica ar sēnēm.

Tagad, sēņu sezonas plaukumā, vislabāk to gatavot ar meža sēnēm, bet var izmantot arī šampinjonus, kurus var nopirkt jebkurā veikalā. Viegls un tai pašā laikā barojošs ēdiens brokastīm vai vakariņām, tāpat arī lieliska karsta uzkoda pusdienās.

olu_kultenis1

Sastāvdaļas
150 g sēņu
2 olas
0,5 sīpola
0,5 tējkarotes sāls
2 šķipsniņas maltu melno piparu

Pagatavošana

1. Sēnes nomazgā, pārlej ar verdošu ūdeni un sagriež šķēlītēs. Apcep nelielā daudzumā augu eļļas.

2. Pievieno uz pannas pie sēnēm sīpolus, kas sagriezti plānos gredzenos. Gatavo, līdz viegli zeltaini, kamēr nav sācis iztvaikot šķidrums.

3. Iesit pannā olas, pievieno sāli, piparus, samaisa. Maisot cep, līdz olas gatavas.