Klasiskie salāti izdodas ļoti gardi, pateicoties maigai, vārītai mēlei un divu veidu gurķiem.
Sastāvdaļas
400 g cūkas vai liellopa mēles
1–2 burkāni
4 kartupeļi
4 olas
2–3 marinēti gurķi
1–2 svaigi gurķi
1 pušķītis lociņu
150–200 g konservētu zaļo zirnīšu
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
Majonēze pēc garšas
Pagatavošana
1․ Mēli novāra gatavu aptuveni 2–3 stundas, notīra visu lieko, atdzesē.
Vārīšanas laiku regulē atkarībā no mēles veida. Cūkas mēle būs gatava ātrāk nekā liellopa mēle.
2․ Burkānus vāra 30–40 minūtes, kartupeļus — 20–25 minūtes, olas — 10 minūtes. Atdzesē.
3․ Mēli, kartupeļus, burkānus, olas un gurķus sagriež nelielos, aptuveni vienāda lieluma gabaliņos.
Lociņus sakapā. Ja gurķi ir mazi, tos izvēlas vairāk nekā minēts receptē.
4․ Liek visu bļodā, pievieno zirnīšus, sāli un piparus. Pieliek majonēzi un samaisa.
5․ Gatavos salātus liek ledusskapī uz 1–2 stundām.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Olivjē salāti ar sēnēm. Veģetāra recepte + vēl desmit idejas svētku salātiem!
Olivjē salāti ar garnelēm svētku galdam. + Vēl piecas garneļu salātu recpetes!
Olivjē salāti ar liellopa gaļu. + Vēl trīs labākās rasola receptes!
Olivjē salāti ar mazajām garnelītēm. Viegli un gardi!
Svētku rasols kā pirms simt gadiem. Kāda ir slepenā sastāvdaļa?
Latviskais rasols ar tomātiem, zaļajiem zirnīšiem un olām. + Vēl desmit salātu receptes!