Neparastā sīpolu zupiņa ar tumšo alu. Brangs ēdiens aukstam laikam!

04-02-2020

Screenshot_276

Sīpolu zupiņa ar alu ies pie dūšas pat tiem, kuriem ikdienā negaršo apiņu un iesala brūvējumi.

Sastāvdaļas
900 g sīpolu
2 ēdamkarotes olīveļļas
100 g sviesta
Sāls, pipari
4 daiviņas ķiploku
2 l liellopa gaļas buljoa
3 glāzes tumšā alus vai medalus
1 bagete
100 g cietā siera

Pagatavošana
Nomizo un salmiņos sagriež sīpolu.

Apcep lielā katlā uz vidējas uguns kopā olīveļļu, sviestu, sāli un pipariem.

Ar nazi saspaida ķiploka daiviņas un pievieno katlā.

Samazina uguni līdz minimumam un gatavo, līdz sīpols karamelizējies.

Citā katlā liek uz uguns buljonu, ļauj uzvārīties un pārkaisa ar gataviem sīpoliem.

Vāra uz minimāls uguns aptuveni 40 minūtes.

Pievieno alu un vāra vēl 10 minūtes.

Tad salej zupu šķīvjos, pievieno katrā gabaliņu bagetes un pārkaisa ar rīvētu sieru.

Liek cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 200 grādiem, uz 5 minūtēm, kamēr izkusis siers.

Avots: “WomanWay”