Piedāvājam pikantu piedevu gaļas ēdieniem un salātiem – mārrutku un biešu mērcīti.
Būs vajadzīga gaļas mašīna vai blenderis, 700 ml burciņa.
Sastāvdaļas
500 g biešu
200 g mārrutku
150 g ķiploku
1 ēdamkarote ābolu etiķa
1 ēdamkarote cukura
0,5 ēdamkarote sāls
Pagatavošana
Burku un vāciņu nomazgā ar sodu, izskalo ar verdošu ūdeni.
Sastāvdaļas nomazgā, notīra, nomēra vajadzīgo daudzumu.
Bietes un mārrutkus sagriež aplīšos.
Sablendē vai pāris reizes samaļ gaļas mašīnā.
Pievieno masai cukuru, sāli, etiķi.
Visu rūpīgi izmaisa.
Pārsedz ar plēvi un atstāj istabas temperatūrā uz 2 – 2,5 stundām.
Liek burkā un uzliek vāciņu. Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Biešu salāti ar āboliem taviem ziemas krājumiem. + Vēl trīs biešu salātu receptes!
Mārrutku mērce ziemas krājumiem. + Vēl piecas lieliskas mērces!
Tomātu adžika ar mārrutkiem bez vārīšanas. + Vēl piecas interesantas adžikas receptes!