Pieci mīti un patiesība par Vidusjūras diētu, kas uzlabo sirds veselību

09-09-2017

gala

Gaļa

Kardiologi iesaka krietni samazināt gaļas, it īpaši gaļas produktu patēriņu uzturā, tajā pašā laikā neatbalsta diētas, kas pilnībā izslēdz gaļas lietošanu.

Mīts. Lielākie mīti saistās ar divām pārliecībām. Pirmā – gaļa sniedz enerģiju, spēku, izturību, tāpēc tā ir jāēd katrā maltītē. Otra – cilvēks nav plēsējs un organisms var veselīgi funkcionēt arī bez gaļas.

Patiesība. Gaļas lietošanu vajadzētu samazināt līdz divām trim reizēm nedēļā.

Un atkal – svarīga ir kvalitāte, kas saistīta ar putnu un lopu labturību un ar gaļas apstrādes procesu. Mājas lopi un industriāli audzēti lopi saņem radikāli atšķirīgu barību – nav vairākas reizes jāmin, kuru lopu gaļa ir veselīgāka. Vēl labāk, ja dzīvnieki ēd nekultivētus augu valsts produktus, tāpēc kardiologi iesaka izvēlēties medījumu – tajā ir mazāk tauku un holesterīna, tā satur daudz dzelzs un nepiesātinātās taukskābes.

Kategoriski aizliegts ēst rūpnieciski ražotus gaļas produktus: desas, šķiņķus, konservus, kas bagātināti ar sāli, apšaubāmas kvalitātes taukiem, konservantiem, krāsvielām.

Lasīt tālāk: 1 2 3 4 5 6