Tradicionāla ukraiņu virtuves recepte – mini pīrādziņi ar gaļu, kas ir laba uzkoda visas dienas garumā.
Sastāvdaļas
Mīklai
500 g miltu
35 g rauga
500 ml piena
1 ola
Sāls
Pildījumam
500 g jauktas maltās gaļas
1 glāze buljona
1 sīpols
Malti sarkanie pipari
Sāls
Pagatavošana
Miltus izsijā ar sāli.
Raugu izšķīdina siltā pienā.
Miltiem pievieno pienu ar raugu, iesit olu, iejauc mīklu.
Noliek siltā vietā, lai mīkla uzrūgtu.
Sīpolu nomizo, samaļ un pievieno maltajai gaļai.
Pielej buljonu, pieliek sarkanos piparus un sāli pēc garšas, rūpīgi izmaisa
Mīklu sagriež aptuveni 4 cm kubiņos.
Katru mīklas gabaliņu nedaudz izstiepj ar rokām, vidū liek pildījumu un aizlipina malas.
Uz pannas, kas ieziesta ar augu eļļu, ar savienojuma vietu uz leju kārto pīrādziņus. Iesit olas dzeltenumu un ar otiņas palīdzību pārziež pīrādziņus.
Cep 20 minūtes 200 grādu temperatūrā.