
Foto – Pixabay
Izmēģini pagatavot mīkstās piparkūkas! Recepti piedāvā portāls www.gardedis.lv
Sastāvdaļas
3 glāzes kviešu miltu
2 glāzes cukura
1 glāze skāba krējuma
4 olas
1 tējkarote cepamā pulvera
Garšvielas
5 krustnagliņas
3 graudiņi kardamona
1/2 tējkarotes kanēļa
1/2 tējkarotes ingvera
1/2 tējkarotes muskatrieksta
3 graudiņi piparu
1/2 tējkarotes koriandra
naža gals samaltu anīsu sēklu
Pagatavošana
Pusi glāzes cukura ar pusi glāzes ūdeni vāra, līdz cukurs izkūst un kļūst brūns, tad pievieno pārējo cukuru un karsē, līdz cukurs izkūst, pievieno garšvielas, miltus, krējumu, sakultas olas, cepamo pulveri.
Masu labi sakuļ, lej uz plāts 2 cm biezumā, cep mērenā siltumā.
Atdzesētu sagriež vēlamās formas gabaliņos, pārklāj ar glazūru.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Kraukšķīgās medus piparkūkas. + Vēl trīs labas svētku našķu receptes
Piparkūku kēkss ar glazūru. Izskatās burvīgi, pagatavot – vienkārši!
Mīkstās iesala piparkūkas ar apelsīnu miziņu. Pikanta mīklas versija!