Melnās šokolādes torte. Bez miltiem, cukura un citiem “kaitniekiem”!

01-01-2018

torte


Kārums, kura pagatavošanā nav izmantoti ne milti, ne cukurs un sviests. Izklausās neticami, bet izmēģini – šī recepte ir īsts dārgums!

Sastāvdaļas
250 g melnās šokolādes (kakao saturs vismaz 70%)
5 lielas olas
Sāls

Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 250 grādiem.

2/3 šokolādes salauza gabaliņos un izkausē ūdens peldē.

Baltumus atdala no dzeltenumiem.

Dzeltenumus sakuļ un sajauc ar kausēto šokolādi.

Baltumus sakuļ ar šķipsniņu sāls stingrās putās, uzmanīgi iecilā šokolādē.

Cepamo formu izklāj ar papīru, kas ieziests ar augu eļļu vai sviestu, liek uz tā šokolādes masu un cep aptuveni 8 minūtes. Atdzesē un liek uz nakti ledusskapī.

Atlikušo šokolādi izkausē un pārlej ar to torti. Var rotāt ar riekstiem vai žāvētiem augļiem, Atkal liek ledusskapī – šoreiz tikai uz 10 minūtēm.

Torti griež ar karstu nazi, kas iepriekš pamērcēts verdošā ūdenī.