400 g cukura
200 g saldā krējuma
2 ēdamkarotes želatīna
200 g melleņu
Pagatavošana
Cepumus sasmalcina, sajauc ar sasildītu sviestu, liek formā ar noņemamām malām un liek ledusskapī atdzesēties.
Kamēr pamatne dziest, pagatavo krēmu, sakuļot biezpienu ar cukuru viendabīgā masā.
Mellenes sakuļ blenderī.
Biezpiena masu sadala divās daļās, vienu daļu izveido par ceturtdaļu mazāku. Mazākajai pievieno melleņu masu un samaisa.
Želatīnu izšķīdina pēc norādījumiem uz iepakojuma.
Saldo krējumu sasilda, bet neļauj uzvārīties, pievieno želatīnu un samaisa.
Iegūto masu dala uz pusēm un pievieno abām krēma porcijām.
Formu izņem no ledusskapja, gar malu liek pergamenta apli, lai nosegtu iekšējo malu.
Pēc kārtas liek pildījumu: vispirms četras karotes baltā krēma, pēc tam melleņu krēmu, un tā, kamēr visa forma aizpildīta.
Pēc vēlēšanās dekorē torti ar veselām mellenēm vai ar nūjiņu izveido rotājumus. Liek ledusskapī kārtīgi atdzesēties.
Neprecīza recepte: 00 g biezpiena (tātad improvizējam- 100, 500 vai 900 g biezpiena).Sastāvdaļu sarakstā nav iekļauts, piemēram, sviests, lai arī aprakstā parādās. Atkal improvizējam ar daudzumu utt. Un želatīna par daudz. Netaisīšu otrreiz.
Un cukura daudzums ir baiss. Nekas labs tur nesanāks…….