Tomātu mērcē sautētā gaļa izdodas ļoti maiga, bet kartupeļi lieliski papildina garšu.
Sastāvdaļas
1 liellopu mēle
1500 – 2000 ml ūdens
Sāls pēc garšas
200 – 300 ml liellopa buljona
1 – 2 ēdamkarotes augu eļļas
1 sīpols
2 – 3 daiviņas ķiploka
150 – 200 ml tomātu mērces
3 – 5 zariņi kinzas
Pustējkarote oregano
2 – 3 kartupeļi
1 paprika
1 tomāts
Malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
1․ Mēli liek katlā, pārlej ar ūdeni tā, lai ūdens līmenis būtu pāris centimetrus augstāks. Pievieno nedaudz sāls.
2․ Ļauj uzvārīties, noņem putas un vāra uz nelielas uguns aptuveni 2 stundas.
3․ Izņem mēli no katlā, nomizo, atdzesē.
4․ Mēles buljonu izkāš, pievieno gatavo liellopa buljonu, lai iznāktu 1200 ml šķidruma.
5․ Dziļā pannā uz vidējas uguns sakarsē eļļu. No visām pusēm viegli apcep mēli un liek to traukā.
6․ Tajā pašā pannā liek smalki sagrieztus sīpolus un apcep brūnus. Pievieno sasmalcinātus ķiplokus un gatavo vēl 30 sekundes.
7․ Ielej buljonu, pieliek tomātu mērci, sasmalcinātu kinzu un oregano.
8․ Kad šķidrums uzvārījies, mēli liek atpakaļ pannā. Samazina uguni līdz nelielai un gatavo vēl 40-50 minūtes vai ilgāk, kamēr gaļa pietiekami
mīksta.
9․ Kartupeļus sagriež nelielos gabaliņos, papriku un tomātu – mazos kubiņos. Liek pannā un gatavo vēl 15–20 minūtes.
10․ Izņem mēli un sagriež gabaliņos. Mērcei pievieno sāli un piparus, liek atpakaļ gaļu. Samaisa un noņem no uguns.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Šķiņķa un saldo kartupeļu sautējums. Interesants variants ierastajam ēdienam!
Sešas receptes ar ļoti veselīgo seleriju: sautējums, pastēte, pat kotletes!
Kartupeļu un maltās gaļas sacepums. + Vēl piecas receptes ar malto gaļu!
Gardais makaronu sacepums ar olām un sieru. + Vēl piecas sacepumu idejas
Zivs filejas sacepums ar sieru. + Vēl piecas sātīgu sacepumu receptes!
Kārtainais kartupeļu sacepums ar gaļu un sēnēm. Laipni lūgti pie galda!
Fiksais kabaču un siera sacepums. Foto recepte vieglām vakariņām