Pirmā recepte
Ātrā recepte, kas ļaus mieloties ar gurķīšiem jau nākamajā dienā. Pats galvenais – ievērot proporcijas.
Sastāvdaļas
Sāls (tējkarote uz 200 ml ūdens), labāk rupjā
Ūdens
Etiķis
Dilles
Ķiploki
Pipari (pēc vēlēšanās)
Pagatavošana
Katliņā ielej ūdeni, pievieno sāli atbilstoši proporcijām. Ļauj uzvārīties, pievieno 2-3 tējkarotes etiķa.
Gurķis nomazgā, nogriež galiņus, noskalo arī vairākus diļļu zariņus, ķiplokus ņem pēc garšas, ja vēlas asākus gurķus, pievieno sarkanos un zaļos piparus.
Visu kārtīgi saliek burkās, pārlej ar karstu sālījumu. Cieši aizvāko.
Nākamajā dienā var sākt ēst. Pēc tam ieliek ledusskapī. Gurķīši iznāk lieliski – kraukšķīgi un stingri.
Otrā recepte
Sastāvdaļas
Gurķi
Diļļu ziedkopas
Mārrutku lapas
3-4 daiviņas ķiploka
3-4 smaržīgo piparu
1 l ūdens
2 ēdamkarotes rupjās sāls
Tējkarote cukura
Pagatavošana
Gurķus rūpīgi nomazgā, nogriež galiņus, pārlej ar ūdeni un atstāj uz pāris stundām.
Mārrutku lapas un dilles nomazgā. Ķiplokus notīra un sagriež prāvos gabalos.
Tīras burkas apakšā liek mārrutka lapas, dilles, ķiplokus un piparus. Liek rindu gurķu, pēc tam garšvielas, atkal gurķus. Tā, kamēr burka pilna.
Sagatavo sālījumu. Ielej ūdeni, pievieno cukuru, sāli, ļauj uzvārīties. Pārlej gurķus ar verdošu sālījumu, aizvāko. Var ēst nākamajā dienā.
Kur tad ir tās proporcijas ?