Mazas viltībiņas viskraukšķīgāko skābēto kāpostiņu pagatavošanai

22-09-2023

kaposti

Mazas viltībiņas palīdzēs pagatavot visgardākos un kraukšķīgākos skābētos kāpostiņus.

1. Rīvēti burkāni piešķirs kāpostiem rozā nokrāsu, bet, ja burkānus sagriezīsi sīkos gabaliņos, kāposti saglabāsies balti.

2. Lai aizsargātu kāpostus no nevēlamām baktērijām, kas var būt uz trauka sieniņām, var tās ieziest ar medu.

3. Lai kāposti kraukšķētu, var pievienot nedaudz mārrutku.

4. Pret pelējumu labi palīdz mārrutka lapas, ar tām var nosegt trauka augšpusi.

5. Skābēšanas procesa laikā dažas reizes jāsabaksta kāposti ar koka adatu, lai izietu gāzes.

6. Garšu uzlabos neliels daudzums gurķu sālījuma.

7. Ja skābē vai sāla veselu kāpostgalvu, kacenā izdara iegriezumu krusta veidā.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Skābējam kāpostus pēc Mēness kalendāra. Labākās dienas septembrī un oktobrī

Skābēti kāposti ar zaļiem tomātiem. + Vēl trīs receptes ar zaļiem tomātiem!

Skābēti kāposti ar burkāniem savā sulā. + Vēl trīs skābētu kāpostu receptes!

Visātrākā skābēto kāpostu recepte. + Vēl trīs receptes skābētiem kāpostiem!