Šo aso mērcīti var pasniegt pie dažādiem gaļas ēdieniem vai vienkārši uzziest uz maizes.
Sastāvdaļas
2 kg biešu
200 g mārrutku
90 g ķiploku
Pusotra ēdamkarote cukura
Puse ēdamkarotes sāls
Puse ēdamkarotes 70% etiķa
Pagatavošana
1․ Bietes vāra 1–2 stundas, līdz mīkstas. Atdzesē. Nomizo bietes, mārrutkus un ķiplokus.
Svars norādīts notīrītiem dārzeņiem.
2․ Sasmalcina bietes un ķiplokus gaļas mašīnā. Liek masu katliņā.
3․ Pievieno cukuru un sāli, maisot ļauj uzvārīties.
4․ Pa to laiku sablendē mārrutkus.
5․ Kad biešu masa uzvārījusies, ieliek mārrutkus un samaisa. Gatavo vēl 2–3 minūtes. Beigās pievieno etiķi.
6․ Liek sterilizētās burkās un aizvāko. Apgriež otrādi, ietin un pēc atdzišanas glabā vēsā vietā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Slavenā mārrutku mērcīte “Hrenovina”. Kāpēc gan nepagatavot mājās?
Siera mērcīte “kā Makdonaldā”. + Vēl piecas labākās mērču receptes!
Diļļu mērcīte ziemas krājumiem. Derēs jebkuram ēdienam!