Marinētu kolrābju un burkānu salātiņi. Ēd tūlīt vai uzglabā ilgāk!

05-02-2022

Vienkārši dārzeņu salāti, veselīgi un atsvaidzinoši – noderēs jebkurā gadalaikā.

Sastāvdaļas

600 g kolrābju

150 g burkānu

4 selerijas zariņi

6 smaržīgo piparu graudiņi

1 galviņa ķiploku

500 ml ūdens

3 ēdamkarotes cukura

1 tējkarote sāls

3 ēdamkarotes 9% etiķa

Pagatavošana

1․ Kolrābjus un burkānus notīra, sagriež plānos salmiņos.

2․ Tīrās burkās liek selerijas lapiņas, smaržīgos piparus un ķiploka daiviņas. Pievieno dārzeņus un nedaudz pieblīvē.

3․ Ūdeni uzvāra, pievieno, cukuru un sāli, maisa, līdz izšķīst. Pēc tam pielej etiķi, uzvāra marinādi un noņem no karstuma avota.

4․ Lej karsto marinādi burkās. Uzliek vāciņus un sterilizē katliņā ar verdošu ūdeni 20–25 minūtes.

5․ Aizvāko burkas, apgriež otrādi, ietin segā un atstāj līdz pilnīgai atdzišanai.



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Ātri marinētu dārzeņu salāti. Vienkārša recepte!

Marinētu kāpostu salātiņi. Ēd nākamajā dienā vai pievieno ziemas krājumiem!

Ātri marinēti sīpoli salātiem. Turpmāk vienmēr izmantosi šo paņēmienu!