Marinēti zaļi tomātiņi. Labs veids, kā izmantot pēdējo ražu!

29-08-2020

pickled-tomatoes

Sastāvdaļas
1 kg zaļu tomātu
½ kg cukura
2 ēdamkarotes sāls
½ l galda etiķa
5 melno piparu graudiņi
Kanēlis vai vaniļa pēc vēlēšanās
Ingvers pēc vēlēšanās
Krustnagliņas pēc vēlēšanās

tomati1
Pagatavošana

Zaļus tomātus uz īsu brīdi ieliek verdošā ūdenī, pēc tam aplej ar aukstu ūdeni un nomizo.

Tomātus sagriež daiviņās, ja tie ir lielāki, mazos var atstāt veselus, ieliek marinādē un vāra, kamēr tie kļūst caurspīdīgi.

Ar putu karoti pārliek bļodā vai burkā, marinādei pieliek garšvielas un karstu uzlej uz tomātiem.

Uzglabāšanai paredzētās burkas aizvāko un ietin segā, līdz atdziest.



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Ar bietēm marinēti kāpostiņi. Gardi un koši salāti

Marinēti jauktu dārzeņu salāti. Raibākais kokteilis, kāds nogaršots!

Marinēti baklažāni ar papriku ziemai. + Vēl piecas lieliskas paprikas receptes!

1 komentārs

  1. Anonīms 04.10.2017 12:22 pm - Atbildēt

    Marinādei ūdens nav nepieciešams????