Marinēti ķiploki. Aromātiska piedeva ēdieniem

03-01-2018

kiploki1

Ķiploki lieliski sader ar gaļas uzkodām, salātiem, zupām. Tomēr reizēm mēs izvairāmies tos lietot, jo baidāmies no sliktas elpas. Šo problēmu atrisina marinēti ķiplociņi!

Sastāvdaļas
1 kg ķiploku
700 ml ūdens
3 ēdamkarotes etiķa
1/2 ēdamkarotes melno piparu graudiņu
1 ēdamkarote sāls
1 ēdamkarote cukura
2 lauru lapas
5 graudiņi smaržīgo piparu
1 tējkarote aso sarkano piparu
Porcija – 900 g
Pagatavošanas laiks – 20 minūtes

Pagatavošana

Sajauc ūdeni, etiķi, sāli un cukuru. Pievieno piparu un smaržīgo piparu graudus, lauru lapas un sarkano piparu pulveri. Vāra 1-2 minūtes.

Citā katliņā 1 ēdamkaroti sāls izšķīdina 1 litrā ūdens. Ļauj uzvārīties.

Ķiplokus notīra, pārlej ar sāls ūdeni. Ļauj 1-2 minūtes nostāvēties.

Blanšētos ķiplokus izņem no sāls šķīduma. Liek sterilizētā burkā. Pārlej ar verdošu marinādi.

Aizvāko. Ķiploki būs gatavi ēšanai pēc 2 nedēļām. Pavāri uzskata: jo ilgāk marinējas, jo garšīgāk izdodas.

Ja vēlaties maigāku garšu, aso piparu vietā var lietot paprikas pulveri. Marinādei var pievienot arī timiāna zariņu.