
Foto – Pixabay
Izmēģini pagatavot marinētus gurķus bez sterilizēšanas.
Sastāvdaļas 3 l burkai
1,2 kg gurķu
0,2 kg burkānu
100 g sīpolu
100 g ķiploku
1,5 l ūdens
2 ēdamkarotes sāls
3 ēdamkarotes etiķa
Garšaugi: dilles, ozola, upeņu, mārrutku lapas, u.c.
Pagatavošana
Burkas izmazgā, sterilizē kopā ar vāciņiem.
Gurķus nomazgā, noskalo ar verdošu ūdeni
Burkānus sagriež stienīšos, aplej ar verdošu ūdeni.
Sīpolus un ķiplokus nomizo, arī aplej ar verdošu ūdeni.
Garšaugus aplej ar verdošu ūdeni, liek caurdurī.
Visu kārto burkās, pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj uz 30 minūtēm.
Pagatavo marinādi: nolej ūdeni no burkām, pievieno sāli un etiķi, ļauj uzvārīties un vāra 5 minūtes.
Verdošo marinādi lej uz dārzeņiem burkās, aizvāko, apgriež otrādi un ietin segā līdz pilnīgai atdzišanai.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Marinēti gurķīši sinepēs ar ķiplokiem “Nikni!” + Vēl piecas receptes
Marinēti gurķīši čehu gaumē. Plus vēl desmit marinētu gardumu receptes!
Ļoti kraukšķīgi marinēti gurķīši ar citronskābi. + Vēl vienpadsmit receptes!