Pateicoties halapenjo piparam, kukurūza kļūst pikanta un aromātiska.
Sastāvdaļas
3 kukurūzas vālītes
3 daiviņas ķiploka
1 halapenjo pipars
180 ml ābolu etiķa
Pustējkarotes sāls
1 ēdamkarote cukura
Ceturtdaļtējkarote maltu melno piparu
1 tējkarote koriandra sēklu
Pagatavošana
1․Kukurūzas graudus noloba no vālītes. Ķiplokus un halapenjo, no kura izņemtas sēklas, sagriež mazos gabaliņos.
2․ Katliņā uzkarsē etiķi ar sāli, cukuru, maltiem pipariem, koriandru un ķiplokiem.
3․ Pievieno kukurūzu un halapenjo. Vāra 30 sekundes, tad noņem no uguns.
4․ Pārliek kukurūzu burkā, uzliek vāku. Pēc atdzišanas ļauj ievilkties ledusskapī 48 stundas.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Pikanti marinēti gurķīši “Pipariņš”. + Marinējumu pavārgrāmata!
Ass un vēl asāks. Marinēti, kraukšķīgi čili pipariņi ziemas krājumiem
Marinēti pipari armēņu gaumē. + Vēl desmit marinējumu receptes!
Piecas marinētu piparu receptes: apaļie, sagriezti, salātos, ar burkāniem