
Foto – Pixabay
Jēra, cūkgaļas vai liellopa gaļa iznāks sulīga, maiga un aromātiska. Marinēšanas laiks ir 3-4 stundas, taču var marinēt arī ilgāk. Sastāvdaļas ir aprēķinātas 1 kg gaļas.
Gatavošanas laiks
Kopā 15 min.
Aktīvais (Jūsu dalība ir obligāta) 15 min.
Porciju skaits 4
Sastāvdaļas
Sīpoli 2 gab
Tomāti 2 gab.
Violets baziliks 100 g
Sāls 1 tējk.
Malti melnie pipari 1 tējk.
Koriandra sēklas 1 tējk.
Pagatavošana
1․ Sīpolus un tomātus sagriež lielos gabalos.
2․ Dārzeņus sasmalcina ar blenderi kopā ar baziliku un sajauc ar sāli, pipariem un koriandru.
3․ Gaļu pārlej ar marinādi. Samaisa, pārklāj un atstāj ledusskapī uz 3-4 stundām vai ilgāk.
4․ Kad laiks ir pagājis, šašliku var grilēt uz grila, mangala vai cepeškrāsnī.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS MARINĀDES RECEPTES!
Sēnes jogurta marinādē uz grila. + Vēl piecas grila gardumu receptes!
Laša steiks saldi asā marinādē. Vēl piecas labas receptes!
Sešas labākās marinādes lieliskam šašlikam. + Šašlika pavārgrāmata!