Mandarīnu šķēlītes iznāk saldas un aromātiskas. Var pasniegt ar tēju, saldējumu vai konditorejas izstrādājumiem.
Sastāvdaļas
3 mandarīni
400 g cukura
480 ml ūdens
Kanēlis pēc garšas
Pagatavošana
1․ Mandarīnus nomizo un sadala daiviņās vai sagriež gabaliņos.
2․ Cukuru ieber katliņā, pārlej ar ūdeni un vāra uz nelielas uguns, kamēr kristāliņi izšķīduši.
3․ Sīrupā liek mandarīnus un kanēli. Gatavo vēl aptuveni 20 minūtes uz mazas uguns, pastāvīgi maisot.
4․ Pirms pasniegšanas pilnībā atdzesē. Var glabāt līdz nedēļai ledusskapī.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Mandarīnu kēkss ar šokolādi. + Vēl piecas lieliskas kēksa receptes!
“Mandarīnu šoks” – pasakaini svētku salāti. + Vēl desmit salātu receptes
Pašgatavots mandarīnu liķieris. + Vēl piecas stiprāku dzērienu receptes!