Mājas speķītis sausā sālījumā. + Vēl trīs receptes!

19-02-2022

Šādi pagatavots speķītis izdosies mēreni sāļš, ar patīkamu ķiploku aromātu.

Sastāvdaļas

1 ķiploku galviņa

1 kg svaiga speķa

200–250 g rupjā sāls

1 ēdamkarote maltu melno piparu

Pagatavošana

1․ Ķiplokus sagriež nelielos gabaliņos.

2․ Speķī izdara nelielus iegriezumus un tajos ieliek ķiploka gabaliņus.

3․ Sagriež speķi vairākās lielās daļās. Ierīvē ar sāli un pipariem.

4․ Stikla vai emaljēta trauka apakšā ieber nedaudz sāls. Liek tajā speķi, katru gabaliņu paŗkaisot ar sāli.

5․ Uzliek vāku un atstāj istabas temperatūrā uz diennakti. Pēc tam liek ledusskapī uz 3–7 dienām.

Jo lielāki gabaliņi, jo ilgāk sālīsies.

6․ Pēc iesālīšanas notrauc lieko sāli un liek glabāties saldētavā.



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Speķītis pikantā sālījumā. + Vēl trīs receptes!

Speķītis karstā sālījumā – varena ideja. + Vēl piecas receptes!

Marinēts speķītis. Teikt, ka gards, nozīmē nepateikt neko!