Mājās gatavots siers. Būs pa spēkam pat iesācējam!

03-03-2025

Foto – Pixabay

Šī recepte ir ideāli piemērota tiem, kas vēlas izmēģināt savus spēkus pavāra amatā un baudīt svaigu, dabīgu produktu.

Pateicoties pagatavošanas vienkāršībai un sastāvdaļu pieejamībai, ar recepti tiks galā pat iesācējs.

Jūsu mājās gatavotais siers būs garšīgs papildinājums sviestmaizēm un patiess mājas komforta un mīlestības pret ēdienu simbols.




Sastāvdaļas

Piens (3,2% tauku saturs) 1 l

Olas 3 gab.

Skābais krējums 200 g

Sāls 1-2 tējk.

Pagatavošana

Ielejiet pienu katliņā un pievienojiet sāli. Ja vēlaties, lai siers būtu sāļāks, pievienojiet vismaz 2-3 tējkarotes sāls.

Uzkarsē pienu un ļauj tam uzvārīties. Tad sajauc skābo krējumu un olas un uzmanīgi ielej maisījumu pienā, visu kārtīgi samaisot.

Kad tas ir sajaukts, pannu novieto uz karstuma un vāra apmēram 6-8 minūtes, līdz siers un sūkalas atdalās.

Papildus maisījumu vāra vēl 2-3 minūtes, lai pārliecinātos, ka atdalīšanās process ir vienmērīgs.

Sagatavojiet dubultu siera auduma kārtu un ievietojiet biezpiena maisījumu sierotavā. Notecina sūkalas, lai paliktu tikai bieza masa.

Biezpiena maisījumu pārnes ērtā veidnē. Uzliek svaru, lai biezpiens vienmērīgi sablīvētos. Šādā stāvoklī to atstāj uz 4-5 stundām – tas ir pietiekami, lai iegūtu vēlamo konsistenci.

Padomi:
Izmantojiet pienu ar augstu tauku saturu, jo tas veicina maigu un krēmīgu konsistenci. Arī tad, ja izmantojat veikalā pirktu pienu, rezultāts būs lielisks.

Pārliecinieties, ka piens nav pārāk karsts, jo tas var ietekmēt gatavās masas konsistenci.

Nebaidieties pievienot dažādas garšvielas un garšaugus – tas palīdzēs jums izveidot sieru ar garšu, kas lieliski atbildīs jūsu vēlmēm. Garšas variācijām: kurkuma, itāļu garšaugi, čilli pipari u. c.




Eksperimentējiet arī ar garšaugiem, ķiplokiem, papriku un citām piedevām – tā radīsiet unikālu biezpienu, kas lieliski noderēs sviestmaizēm un citām uzkodām.

Izbaudiet procesu, eksperimentējiet ar garšām un ļaujiet katram siera gabaliņam sniegt siltumu un prieku.

Labu apetīti!



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Marinēts fetas siers salātiem vai uzkodai

Mājās gatavots “Mascarpone” siers labākajiem desertiem. + Vēl piecas mājas sieru receptes!

Garšo kausētais siers “Dzintars”? Vari pagatavot to arī mājās!

Svaigais siers garšaugu mērcītē. No maiga līdz asam!