Mājās gatavots “Mascarpone” siers labākajiem desertiem. + Vēl piecas mājas sieru receptes!

15-09-2021

mascarpone-recipe_grande

Šī vienkāršā “Mascarpone” pagatavošanas recepte noderēs tiem, kuriem garšo tiramisu un siera kūkas.

Sastāvdaļas
200 ml 3,2% pinea
800 ml 33% krējuma
2 tējkarotes citrona sulas

Pagatavošana
Apvieno pienu un krējumu, samaisa.

Liek maisījumu uz mazas uguns, pastāvīgi maisot.

Ar termometru pārbauda, lai temperatūra nebūtu augstāka par 75 grādiem.

Pielej citrona sulu un atkal samaisa. Šķidrums savilksies. Galvenais – neļaut uzvārīties.

Izslēdz plīti un ļauj atdzist.

Katliņā 5-7 kārtās liek ūdenī samitrinātu marli. Ielej tur piena maisījumu, atstāj uz dažām stundām, lai notecētu šķidrums. Tad iegūto sieru rūpīgi nospiež.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Viegls un maigs mājas siers. Trīs receptes

Garšo kausētais siers “Dzintars”? Vari pagatavot to arī mājās!

Pašgatavots siers ar zaļumiem. Šo recepti vērts izmēģināt!

Ķimeņu siers mājas gaumē. Īsta senču recepte

Mājās gatavots kausētais siers ar baravikām