
Foto – Pixabay
Šis piens nesatur laktozi un ir viegli sagremojams organismā.
Svaigu mājas pienu no mandelēm ir ļoti viegli pagatavot.
Lai gan gatavošanas process prasīs nedaudz laika un pūļu, jo rieksti ir iepriekš jāmērcē, līdz tie kļūst mīksti, lai pēc tam tos varētu pilnībā sasmalcināt.
Gatavu mandeļu pienu var pievienot dažādiem ēdieniem un kafijai. Tas iznāk ļoti garšīgs un neparasts.
Sastāvdaļas
Mandeles – 100 g
Auksts ūdens – 3 tases auksta ūdens
Pagatavošana
Uz nakti iemērc 100 g mandeļu glāzē auksta ūdens.
No rīta ūdeni notecina un pārlej ar 3 glāzēm attīrīta ūdens.
Sasmalcina blenderī ar maksimālo ātrumu. Pēc tam izkāš caur sietiņu. Un piens ir gatavs!
Kādam patīk maigāka garša, tad uz 100 g riekstu var ņemt 1 litru ūdens.
Starp citu, 2-3. dienā ledusskapī tas kļūst vēl sātīgāks un aromātiskāks.
Par garšas piedevām: es iesaku mēģināt to sajaukt ar vaniļu, dabīgo cukuru vai alkoholu.
Vēl viena svarīga nianse: ja pievienosiet pāris rūgto mandeļu sēkliņu – garša būs vēl spēcīgāka un intensīvāka.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Banānu pankūciņas ar mandeļu miltiem. + Pankūku pavārgrāmata!
Sviesta cepumi ar mandelēm. + Vēl piecas cepumu receptes!
Aprikožu kūka ar mandeļu krēmu. + Vēl pieci vasarīgi deserti!