Mājās gatavots kausētais siers ar baravikām

14-12-2017

majas_siers

Mājās iespējams pagatavot lielisku kausēto sieru ar jebkurām piedevām, kas garšo vislabāk. Par godu sēņu laikam piedāvājam versiju ar baravikām.

Sastāvdaļas
500 gr mājas biezpiena
2 olas
2-3 ēdamkarotes trekna krējuma
Sāls pēc garšas (aptuveni 1 tējkarote bez kaudzītes)
1 tējkarote sodas (bez kaudzītes)
Sīki sagrieztas dilles un/vai pētersīļi
200 gr sēņu (baravikas vai šampinjoni)

Pagatavošana
1. Visas sastāvdaļas sajauc un sakuļ ar iegremdējamu blenderi.

2. Liek katliņu uz uguns ūdens peldē, vāra maisot aptuveni 15 minūtes, kamēr masa sāk kust, kļūst viendabīga. Katliņu var ievietot, piemēram, ar ūdeni pildītā pannā.

3. Ja pat kausējot masa nekļūst pilnīgi viendabīga, var vēlreiz izmantot blenderi, kamēr sieram nav pievienotas sēnes.

4. Sēnes smalki sagriež un apcep augu eļļā līdz gatavība (viegli apsāla, pievieno maltus melnos piparus.)

5. Kad biezpiena masa pilnībā izkususi, pievieno zaļumus un ceptās sēnes, rūpīgi samaisa.

6. Uzreiz salej formās vai stikla burciņās. Noteikti nogaršo uz maizītes!

7. Ļauj sieram pilnībā atdzist, liek ledusskapī.

8. Pikantumam var pievienot pāris sasmalcinātu ķiploka daiviņu.

Padomi:

1. Ja nav trekna mājas krējuma, var to aizvietot ar 70-100 gr laba saldkrējuma sviesta.

2. Mājas kausētais siers lieliski garšos arī kopā ar spageti.
Labu apetīti! Ja iepatikās, padalies ar draugiem!