Mājās gatavoti riekstu un graudaugu enerģijas batoniņi

03-12-2017

granola-caseira

Granola ir auzu pārslas, rieksti un žāvēti augļi, kas apcepti cepeškrāsnī. Tajā ir daudz šķiedrvielu un vitamīnu. Lieliski noregulē gremošanu un attīra asinsvadus no “sliktā” holesterīna!

granola1

Sastāvdaļas (10 batoniņiem)

Auzu pārslas – 200 g
Rieksti un žāvēti augļi – 100 g
Medus – 30 g

Pagatavošana

Vispirms uz pannas apcep auzu pārslas. Pēc tam pievieno žāvētus augļus pēc izvēles un notīrītus, sasmalcinātus riekstiņus.

Sajauc maisījumu ar šķidru medu un iepilda seklā formiņā.

Liek ledusskapī, lai granola sastingtu.

Sagriež nelielos batoniņos, kurus ērti ietīt folijā vai cepampapīrā un paņemt līdzi dienas gaitās!