Mājās gatavoti belaši ar mājas malto gaļu. Garšo lieliski!

25-10-2020

06

Iesakām kādai nostaļģiskai ballītei pagatavot ēdienu, kas savulaik bija ātro uzkodu pionieris varen plašajā padomijā.

Sastāvdaļas
500 g miltu
1 ēdamkarote piena
30 g rauga
1 tējkarote cukura
1 ola
1,5 – 2 tējkarotes sāls (0,5 tējk. Mīklai, pārējais – maltajai gaļai)
500 g maltās gaļas
2-3 sīpoli
500 ml augu eļļas (2-3 ēdamkarotes mīklai, pārējais – cepšanai)
0,5 tējk. maltu melno piparu.

Pagatavošana
Iepriekš sasildītam pienam pievieno cukuru un raugu, samaisa, līdz pilnībā izkūst. Izsijā miltus un pievieno izkausēto raugu, kā arī ar sāli sajauktas olas. Pievieno augu eļļu, tad iejauc mīklu. No mīklas veido nelielas bumbiņas un ķeras pie pildījuma gatavošanas.



Notīra un sīki sagriež sīpolu. Pievieno maltajai gaļai sīpolus, sāli, maltus piparus un samaisa.

Pēc tam atgriežas pie mīklas bumbiņām. Izrullē ar mīklas rulli plācenīšos, liek virsū malto gaļu un veido belašus, kurus cep sakarsētā augu eļļā.

Vienkārši, vai ne?

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Rauga mīklas belaši. Ātrā recepte

Belašs nav padomju mantojums, bet sens baškīru ēdiens. Četras mājas receptes!

Belašs no kabačiem un vistas gaļas. + Klasiskā belaša recepte!

6 komentāru

  1. emilio 29.07.2017 7:57 am - Atbildēt

    1 ēdamkarote piena? Nu, nu, vēlu sekmes, bet labāk sameklējiet ticamāku recepti internetā, nevis bojājiet produktus!

  2. Nutaa 23.08.2017 9:37 pm - Atbildēt

    Nez kaa lai sasilda to 1 eedamkaroti piena un kaa lai to miiklu sajauc?

  3. Anonīms 25.11.2018 5:48 pm - Atbildēt

    vo vo sildi ka gribi

  4. NUNE 24.07.2019 3:53 pm - Atbildēt

    AR ŠO RECEPTI NAV KAUTKAS KĀRTĪBĀ.

  5. zuks 06.11.2019 2:57 pm - Atbildēt

    uzsildi karoti un ielej pienu ,tāpat silda eļļū ja vajag pabarot matus

  6. zuks 06.11.2019 3:02 pm - Atbildēt

    domāju te vismaz vajag 100 pienu ,ja ne vairak ,jo 500 grami milti šķīdinātājs 1 ola,3 ēdk eļļā,1 tejk piens -acis pa pieri izsprāgs kamēr vispār ko uzmaisīsi.