Iesakām kādai nostaļģiskai ballītei pagatavot ēdienu, kas savulaik bija ātro uzkodu pionieris varen plašajā padomijā.
Sastāvdaļas
500 g miltu
1 ēdamkarote piena
30 g rauga
1 tējkarote cukura
1 ola
1,5 – 2 tējkarotes sāls (0,5 tējk. Mīklai, pārējais – maltajai gaļai)
500 g maltās gaļas
2-3 sīpoli
500 ml augu eļļas (2-3 ēdamkarotes mīklai, pārējais – cepšanai)
0,5 tējk. maltu melno piparu.
Pagatavošana
Iepriekš sasildītam pienam pievieno cukuru un raugu, samaisa, līdz pilnībā izkūst. Izsijā miltus un pievieno izkausēto raugu, kā arī ar sāli sajauktas olas. Pievieno augu eļļu, tad iejauc mīklu. No mīklas veido nelielas bumbiņas un ķeras pie pildījuma gatavošanas.
Notīra un sīki sagriež sīpolu. Pievieno maltajai gaļai sīpolus, sāli, maltus piparus un samaisa.
Pēc tam atgriežas pie mīklas bumbiņām. Izrullē ar mīklas rulli plācenīšos, liek virsū malto gaļu un veido belašus, kurus cep sakarsētā augu eļļā.
Vienkārši, vai ne?
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Rauga mīklas belaši. Ātrā recepte
Belašs nav padomju mantojums, bet sens baškīru ēdiens. Četras mājas receptes!
Belašs no kabačiem un vistas gaļas. + Klasiskā belaša recepte!
1 ēdamkarote piena? Nu, nu, vēlu sekmes, bet labāk sameklējiet ticamāku recepti internetā, nevis bojājiet produktus!
Nez kaa lai sasilda to 1 eedamkaroti piena un kaa lai to miiklu sajauc?
vo vo sildi ka gribi
AR ŠO RECEPTI NAV KAUTKAS KĀRTĪBĀ.
uzsildi karoti un ielej pienu ,tāpat silda eļļū ja vajag pabarot matus
domāju te vismaz vajag 100 pienu ,ja ne vairak ,jo 500 grami milti šķīdinātājs 1 ola,3 ēdk eļļā,1 tejk piens -acis pa pieri izsprāgs kamēr vispār ko uzmaisīsi.