Ļvovas biezpiena kūka šokolādes glazūrā. Īsts meistarstiķis!

21-01-2018

biezpiena

Tas nav biezpiena sacepums vai siera kūka, bet pati īstākā biezpienkūka! Visi, kas baudījuši konditorejas šedevre “Ļvovas biezpienkūka”, ir vienkārši sajūsmā un ilgojas izlasīt recepti, lai izmēģinātu to mājās.

Šis gardums var aizstāt pat visas brokastis! Biezpienu šādā veidā dievina arī bērni, jo tā atgādina vienu milzīgu biezpiena sieriņu.

Vislabāk šis deserts garšo pie aromātiskas, svaigi pagatavotas kafijas. Biezpienkūka izdodas ļoti maiga, sulīga un smaržīga.

Ja iespējams, izmanto “laimīgo visu olas” un treknu biezpienu, kas nedrīkst būt īpaši mitrs

Sastāvdaļas

500 g biezpiena

4 olas

200 g cukura

1 ēdamkarote citrona miziņu

130 g sviesta

40 g rozīņu

1 ēdamkarotes mannas

3 ēdamkarotes krējuma

2 ēdamkarotes kakao pulvera

Pagatavošana

Biezpienu izberž caur sietu.

Sakuļ 150 g cukura ar dzeltenumiem.

Pievieno mannas putraimus, rozīnes, citrona miziņas, 100 g istabas temperatūras sviesta.

Pievieno biezpienu un visu samaisa.

Olbaltumus sakuļ stingrās putās.

Rūpīgi iecilā baltumus biezpiena masā, samaisa.

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.

Cepamo formu izklāj ar pergamentu, ieziež ar nelielu sviesta daudzumu un apbārsta ar miltiem. Masu liek formā un cep 45 minūtes.

Pagatavo glazūru. Katlā uz mazas uguns izkausē 1 ēdamkaroti sviesta, 2 ēdamkarotes cukura, maisot patur uz uguns.

Pievieno 3 ēdamkarotes krējuma un 2 ēdamkarotes kakao. Nepārstājot maisīt, ļauj masai uzvārīties, noņem no uguns.

Gatavajai biezpienkūkai ļauj atdzist, pēc tam pārlej to ar karstu glazūru. Liek desertu ledusskapī uz nakti.

Izmēģini! Ja garšoja noteikti padalies ar šo recepti ar draugiem!