Beidzamajā laikā upenes populāri vienkārši sasaldēt, bet, ja ledusskapī un saldētavā vieta pēkšņi vairāk vajadzīga kam citam, vari izmēģināt šo vienkāršo un ļoti gardo recepti.
Sastāvdaļas
11 glāzes upeņu
8 glāzes cukura
2 glāzes ūdens
Pagatavošana
Uzvāra sīrupu no 2 glāzēm ūdens un 4 glāzēm cukura.
Pievieno 11 glāzes upeņu.
Ļauj uzvārīties. Minūtes 5 vāra, noņemot putas.
Pievieno atlikušās 4 glāzes cukura, samaisa, noņem no uguns un uzreiz liek sterilās burkās, aizvāko un apgriež otrādi līdz atdzišanai.
Džems izdodas diezgan biezs – kā želeja. Protams, tā nav īsta želeja, jo to gatavo no sulas vai caur sietu izberzta ogu biezeņa. Šo recepti varētu dēvēt par džemu-želeju!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!