Svētku galdā lieliski izskatīsies salāti ar maziem dārzenīšiem.
Sastāvdaļas
Sarkani, zaļi un dzelteni ķirštomātiņi
Mazi gurķīši
Ziedkāposti
Sviesta pupiņas
Mazie sīpoliņi
Burkāni
Krāsaina paprika
Ķiploki
Marinādei
1 l ūdens
1,5 ēdamkarote sāls
1,5 ēdamkarote cukura
6 smaržīgo piparu graudiņi
16 krustnagliņas
5-10 ēdamkarotes 5% etiķa
Pagatavošana
Burkānus sagriež 5 mm biezos aplīšos, gurķus, liek veselus, ja tie ir mazi, lielākus sagriež 5 mm biezos aplīšos, pupiņas sagriež 2-3 cm garos gabaliņos, tomātus un sīpolus liek veselus.
Ziedkāpostus sadala ziedkopās.
Sagatavotos dārzeņus blīvi liek burkās.
Uzkarsē marinādi, pārlej marinādi 2 cm zemāk par burkas kakliņu, liek katlā ar karstu (60C) ūdeni, sterilizē 15 minūtes. Aizvāko.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
2. SALĀTI “VARAVĪKSNES ASORTI”
3. DĀRZEŅU SALĀTI BEZ TERMISKAS APSTRĀDES
5. KOŠI SALĀTI “FIRMAS NOSLĒPUMS”