Sastāvdaļas
3 kg kabaču
500 g burkānu
500 g paprikas
5 galviņas ķiploku
1,5 kg tomātu
2,5 ēdamkarotes maltu sarkano piparu
100 g cukura
2 ēdamkarotes sāls
200 ml augu eļļas
Pagatavošana
Tomātus samaļ gaļas mašīnā.
Kabačus nomizo un tāpat samaļ.
Nākamos samaļ papriku un burkānus.
Ķiplokus izspiež caur presi vai saspaida ar stampiņu.
Visus dārzeņus apvieno.
Pievieno sāli, cukuru, eļļu.
Kabaču adžiku vāra uz vidējas uguns, laiku pa laikam samaisot, 40 minūtes.
Tad pievieno sarkanos piparus un vāra vēl 10 minūtes.
Pārliek sterilizētās, siltās burkās un aizvāko.
Apgriež otrādi un uz nakti ietin segā.
Gatavs, labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES
3. ASTOŅAS LABAS ADŽIKAS RECEPTES
5. DESMIT LABAS DĀRZEŅU SALĀTI RECEPTES ZIEMAI