Piknika ēdienkartes plānošanu Mežpils alus someljē Andris Rasiņš aicina padarīt aizraujošāku, sākot to ar alus izvēli un pievēršot uzmanību dzērienu un ēdienu saderībai.
Iedvesmai trīs Andra Rasiņa izvēlētajiem alus veidiem pavārs Renārs Purmalis piedāvā īpaši pieskaņotas, mūsdienīgas maltītes piknikam pie dabas.
LIEPZIEDOS MARINĒTS CŪKGAĻAS ŠAŠLIKS, PASNIEGTS AR BĒRZU SULAS SĪRUPU
Sastāvdaļas
1 kg cūkgaļas kakla karbonādes
2 saujas liepziedu tējas
Sula no 1 citrona
Bērzu sulas sīrups
1 ēdamkarote medus
Sāls
Pagatavošana
1. Liepziedu tēju liek traukā, kur marinēs šašliku, un aplej ar karstu ūdeni. Ļauj, lai tēja kārtīgi ievelkas un atdziest.
2. Atdzisušajā tējā liek mazos gabalos sagrieztu cūkgaļu, marinādei pievieno medu un citronu sulu. Atstāj pa nakti ievilkties.
3. Sāli klāt liek tikai cepot, jo tas no gaļas izvelk lielu daļu ūdens, gaļu padarot sausāku.
4. Cūkgaļu dur uz iesmiem un cep uz karstām restēm. Kad šašliks gatavs, pasniedzot pievieno pāris pilītes bērzu sulas sīrupa.
5. Garšu palīdzēs sajust lāgera tipa Mežpils Tumšais alus.