
Ekrānuzņēmums
Šī ēdiena galvenā sastāvdaļa ir bagātīgā ingvera un medus mērce. To pievieno gan maltai gaļai, gan cepot. Gatavo ēdienu var dekorēt ar garšaugiem un sasmalcinātiem zemesriekstiem vai citiem riekstiem.
Gatavošanas laiks
Kopā 1 st.
Aktīvais (nepieciešama jūsu līdzdalība) 20 min.
Porciju skaits 2
Sastāvdaļas
Ķiploki 2 daiviņas
Sojas mērce 2 ēd.k.
Brūnais cukurs 2 ēd.k.
Mirīns (rīsu vīna etiķis) 1 ēd.k.
Rīvēts svaigs ingvers 1 tējk.
Medus 1 ēd.k.
Sezama eļļa 1 ēd.k.
Svaigi malti melnie pipari ¼ tējk.
Lociņi 40 g
Malta liellopu gaļa 500 g
Saulespuķu eļļa 1 ēd.k. karote
Ūdens 60 ml
Pagatavošana
1․ Ķiplokus izspiež caur presi. Sojas mērci rūpīgi sajauc ar cukuru, mirīnu, ingveru, ķiplokiem, medu, sezama eļļu un pipariem.šai receptei labāk ņemt nerafinētu brūno cukuru.
2․ Lociņu kātiņu gaišo daļu smalki sasmalcina. Sajauc ar malto liellopu gaļu.
3․ Ielej vienu trešdaļu mērces atsevišķā bļodā. Atlikušo mērci pa drusciņai ielej maltajā gaļā un katru reizi kārtīgi samaisa.
4․ Bļodu ar malto gaļu pārklāj ar plēvi un ieliek ledusskapī uz pusstundu.
5․ Sadala malto gaļu 4 vienādās daļās un veido noapaļotus kotletus.
6․ Uzkarsē saulespuķu eļļu pannā uz vidējas uguns. Liek tajā kotletes un cep apmēram 2 minūtes no katras puses.
7․ Uzmanīgi ielej pannā karstu ūdeni un pagaidi, līdz puse no tā iztvaiko.
8․ Pārlej kotletes ar atlikušo mērci un, laiku pa laikam pagriežot, gatavo uz mērenas uguns vēl apmēram 10 minūtes.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Slinkās vistas filejas kotletes cepeškrāsnī – izdodas pārsteidzoši labi! + Kotlešu pavārgrāmata
Ļoti sulīgas mini kotletītes uz pannas. + Kotlešu pavārgrāmata
Mazs, bet sulīgs triks ideālām kotletēm! + Kotlešu pavārgrāmata
Mini kotletes no divu veidu maltās gaļas. + Vēl piecas lieliskas vakariņu receptes!
Kotletes bez olām, bet ar rupjmaizi. + Vēl piecas lieliskas kotlešu receptes!