Lečo ar kraukšķīgu papriku. Saimnieces Anitas recepte

26-08-2018

lecho3

Lieliska uzkoda ar papriku tomātu mērcē. Kad to ziemā atver, tomātu smarža un kraukšīgās paprikas aromāts vienmēr atgādina par vasaru!

Sastāvdaļas
12 porcijas
5 kg paprikas
4 kg tomātu
200 g saulespuķu eļļas
2 sīpoli
1 glāze 5% ābolu etiķa
250 g cukura
2 ēdamkarotes sāls (ar kaudzīti)

Pagatavošana
Sagatavošana: 20 minūtes › Gatavošana: 1 stunda › Kopējais laiks: 1 stunda 20 minūtes

Tomātus nomazgā un samaļ gaļasmašīnā. Vāra dziļā traukā 30-40 minūtes.

Sīpolus sagriež salmiņos un nedaudz pasautē augu eļļā.

Paprikai iztīra sēklas, sagriež 3-4 cm platās, aptuveni 8 cm garās strēmelēs.

Katlā pievieno augu eļļu ar sīpoliem, sāli, cukuru un etiķi, ļauj uzvārīties. Pēc tam tomātu maisījumā rūpīgi liek paprikas strēmelītes un sautē tomātos 5-7 minūtes. Pēc tam papriku ar tomātiem pārliek burkās un aizvāko. Ietin segā uz 1-2 dienām.