Lieliska uzkoda ar papriku tomātu mērcē. Kad to ziemā atver, tomātu smarža un kraukšīgās paprikas aromāts vienmēr atgādina par vasaru!
Sastāvdaļas
12 porcijas
5 kg paprikas
4 kg tomātu
200 g saulespuķu eļļas
2 sīpoli
1 glāze 5% ābolu etiķa
250 g cukura
2 ēdamkarotes sāls (ar kaudzīti)
Pagatavošana
Sagatavošana: 20 minūtes › Gatavošana: 1 stunda › Kopējais laiks: 1 stunda 20 minūtes
Tomātus nomazgā un samaļ gaļasmašīnā. Vāra dziļā traukā 30-40 minūtes.
Sīpolus sagriež salmiņos un nedaudz pasautē augu eļļā.
Paprikai iztīra sēklas, sagriež 3-4 cm platās, aptuveni 8 cm garās strēmelēs.
Katlā pievieno augu eļļu ar sīpoliem, sāli, cukuru un etiķi, ļauj uzvārīties. Pēc tam tomātu maisījumā rūpīgi liek paprikas strēmelītes un sautē tomātos 5-7 minūtes. Pēc tam papriku ar tomātiem pārliek burkās un aizvāko. Ietin segā uz 1-2 dienām.