Kefīra un krējuma mērce piesūcina lavaša kārtas un padara pīrāgu sulīgu un maigu.
Sastāvdaļas
400 g šampinjonu
1 sīpols
3 – 4 pētersīļa zariņi
2 ēdamkarotes augu eļļas + ieziešanai
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
Malti kaltēti cipari pēc garšas
150 g cieta siera
3 – 4 lavaša loksnes
250 ml kefīra
100 g krējuma
3 olas
Pagatavošana
1․ Šampinjonus un sīpolu sagriež mazos kubiņos. Pētersīļus sakapā.
2․ Uz pannas sakarsē augu eļļu. Apcep sīpolus 3–4 minūtes mīkstus, pievieno sēnes un gatavo vēl 7–8 minūtes.
3․ Noņem no uguns, pievieno pētersīļus, sāli, piparus un ķiplokus, samaisa. Sieru
sarīvē uz vidēji rupjas rīves.
4․ Lavašu sagriež vienādos gabalos pēc formas lieluma. Ar slotiņu sakuļ kefīru, krējumu un olas, pievienojot šķipsniņu sāls.
5․ Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °С. Taisnstūra formu ieziež ar eļļu.
6․ Lavaša gabaliņu iemērc olu masā un liek formā. Virsū liek nedaudz sēņu, pārkaisa
ar sieru.
7․ Kārtas atkārto, kamēr produkti beigušies. Pēdējā kārtā jābūt lavašam.
8․ Pārlej pīrāgu ar 3 – 4 ēdamkarotēm mērces, pēc vēlēšanās pārkaisa virsu ar sieru. Cep 30–35 minūtes zeltaini brūnu.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Omlete ar sieru lavašā. + Vēl piecas gardas omletes!
Slinkie čebureki. Vajadzēs malto gaļu, lavašu un …šķēres!
Cēzara salāti lavašā. Gardāku uzkodu nevar iedomāties!
Lavaša ruletītes ar malto gaļu
Piecpadsmit fitnesa pildījumi lavašam. Interesantas, ļoti veselīgas receptes!