Sālīts lasītis, saldskābi augļi, citrusu-medus mērce un nedaudz rīvēta Parmas tipa siera. Ja tevi nebaida oriģinālas kombinācijas, noteikti izmēģini!
Sastāvdaļas
300 g mazsālīta laša vai foreles
2 kivi
1 apelsīns
2 ēdamkarotes olīveļļas
2 tējkarotes medus
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
Pušķītis lapu salātu
Nedaudz ciedru riekstu
Rīvēts cietais siers – pēc garšas
Pagatavošana
1․ Sagriež zivi plānos gabaliņos, bet nomizotus kivi – aplīšos.
2․ Izspiež sulu no apelsīna, sajauc ar eļļu, medu, sāli un pipariem.
3․ Salātus saplucina ar rokām vai sagriež prāvos gabalos. Apvieno ar zivi, augļiem un riekstiem.
4․ Pārlej ar mērci, pievieno nedaudz rīvēta siera un samaisa.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES
Kārtainie liellopa gaļas salāti ar granātābolu sēkliņām. + Vēl piecas receptes!
Septiņas ideālas salātu mērcītes: lieliska garša, maz kaloriju. Izmēģini visas!
Vītinātu tomātu un mocarellas siera salāti. + Salātu pavārgrāmata!
Kartupeļu salāti ar kūpinātu lasīti. Mmm, kāda recepte!
Vieglie un sātīgie cepta laša un avokado salāti