Labākās dienas kāpostu skābēšanai novembra beigās un decembrī

19-11-2023

Ekrānuzņēmums

Skābēti kāposti ir sens ēdiens, kas apveltīts ar noderīgām īpašībām un pārsteidzošu garšu. Tā pagatavošanas process ir cieši saistīts ar Mēness kalendāra maģiju, kurā noteiktas dienas rada īpašu enerģiju.

Uzziniet labos datumus, kad 2023. gada novembrī un decembrī būs piemēroti sālīt un skābēt kāpostus.



Kad skābēt un skābēt kāpostus pēc Mēness kalendāra 2023. gada novembrī?

2023. gada novembrī saskaņā ar Mēness kalendāru jāpievērš uzmanība noteiktiem kāpostu sālīšanas datumiem. Optimālie periodi šim labvēlīgajam procesam ir 7.-11. un 15.-18. datumā. Šīm dienām ir īpaša ietekme, kas veicina kāpostu lietderīgo īpašību saglabāšanu.

Tomēr no sālīšanas jāizvairās 5. un 19. datumā, tostarp jaunmēness un pilnmēness dienās, jo to enerģija nav labvēlīga šim procesam. Tāpat nav ieteicams veikt skābēšanu 2023. gada 1., 12.-14., 22.-24., 27.-28. novembrī, jo šie datumi nedos veiksmīgus rezultātus.

Ļoti labi datumi decembrī

Pievērsieties skābētu kāpostu gatavošanai 2023. gada decembrī, īpašu uzmanību pievēršot datumiem. Labvēlīgi periodi skābēšanai ir mēneša 5.-8. un 9. datuma pirmajā pusē. Šie datumi sola veiksmīgu skābēšanas procesa pabeigšanu, saglabājot visas kāpostu labvēlīgās īpašības.

Tomēr vajadzētu izvairīties no mēneša 4. un 19. datuma, kā arī no 2023. gada 3., 10.-11., 20.-21., 24.-26. decembra, jo šo dienu enerģija var negatīvi ietekmēt skābēšanas procesu.

Lielisku skābētu kāpostu recepte

Skābētu kāpostu gatavošana ir ne tikai rituāls, bet arī māksla. Lai iegūtu lielisku rezultātu, ievērojiet šo recepti.

Sagrieziet kāpostu un sarīvējiet 2 lielus burkānus.

Uzvāra 2 litrus ūdens, izšķīdina tajā 3 ēdamkarotes sāls un atstāj atdzist.

Ar rokām samīca kāpostus un burkānus un kārtu kārtām sakārto sterilā stikla burkā, viegli sablīvējot.

Pievieno ķimenes, sinepju sēklas, koriandra sēklas, dilles, rozmarīnu, baziliku, piparmētru lapas un pēc vajadzības čilli pārslas.

Dārzeņus piepildiet ar atdzesētu sālījumu līdz burkas augšdaļai.

Ļauj kāpostiem atpūsties 2 dienas, tos nepārsedzot. Šajā laikā periodiski ar garu nazi caurduriet tos līdz pat apakšai, lai izplūstu gāze.

Trešajā dienā sālījumu izlej, pievieno tam 2 ēdamkarotes cukura. Pildiet kāpostus, aizveriet burku ar vāku un ievietojiet ledusskapī uz 24 stundām. Rezultātā iegūsiet gardus, sulīgus un garšas pilnus kāpostus!

Ņemot vērā Mēness kalendāru un ievērojot šo vienkāršo recepti, jūs izveidosiet skābētus kāpostus, kas saglabā savas veselīgās īpašības un ir garšīgi.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Skābēti sarkanie kāposti – koši un kraukšķīgi. Divas receptes

Skābēti kāposti ar burkāniem savā sulā. + Vēl trīs skābētu kāpostu receptes!

Pikanta skābēto kāpostu recepte ar čili pipariem. + Vēl trīs receptes!