Kvasa marināde cūkgaļas šašlikam. + Vēl baltvīna, piparmētru un citas lieliskas marinādes!

01-05-2021

Aromātisks kvass, sīpoli un garšvielas padara gaļu patiesi gardu. Recepte paredzēta 1 kg cūkgaļas.

Marinēšanas laiks — 2–3 stundas.



Sastāvdaļas

Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

1–2 šķipsniņas aso piparu pārslu

2 ēdamkarotes augu eļļas

4–5 sīpoli

1 šķipsniņa cukura

300 ml kvasa

Pagatavošana

1․ Sāli un abu veidu piparus sajauc ar eļļu. Sīpolus sagriež gredzenos vai pusgredzenos, viegli ieberzē šķipsniņu sāls un cukura.

Garšīgāk iznāks ar svaigi maltiem pipariem.

2․ Gaļu sajauc ar sīpolu masu, tad pārlej ar kvasu. Uzliek vāku un novieto ledusskapī.

3․ Pēc 2–3 stundām var cept!

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Baltvīna marināde maigam cūkgaļas šašlikam. + Vēl desmit šašlika receptes!

Piparmētru marināde cūkgaļas šašlikam. + Vēl piecas šašlika receptes sezonas startam

Šašliks kefīra marinādē

Šašliks slavenajā granātābolu marinādē. Varena ideja!

Šašliks medus marinādē. Sezona klāt!