Kreptīgās bajāru rauga pankūkas no griķu un kviešu miltiem

20-02-2018

pankukas2


Mīkla
4 glāzes piena
2 glāzes griķu miltu
2 glāzes kviešu miltu
4 olas
1 glāze saldā krējuma
25 g rauga
1 glāze krējuma
3 ēdamkarotes sviesta
Cukurs un sāls

Pagatavošana
1. No griķu miltiem izveido iejavu, pievienojot raugu un pienu.

2. Pielej atlikušos miltus, pievieno krējumu, olas dzeltenus, sviestu, cukuru un sāli. Ļauj pastāvēt.

3. Baltumus un saldo krējumu katru atsevišķi saputo, pēc tam apvieno un pieliek mīklai. Masu maisa virzienā no augšas uz apakšu.

4. Cep zeltainas pankūkas, pasniedz ar sēnēm, siļķi vai skābo krējumu