Krējuma želeja ar mandarīniem. + Vēl pieci smalki deserti!

30-12-2023

Ekrānuzņēmums

Gardas želejas cienītājiem noteikti vajadzētu novērtēt šodienas deserta recepti. Tā skaistais noformējums un reibinošā citrusaugļu garša darbojas nevainojami. Pagatavojiet brīnišķīgu skāba krējuma želeju ar mandarīniem, lai mājās iepriecinātu savu saldummīli.

Lai izveidotu citrusaugļu kārtu, jāņem svaigi augļi. No tiem jāizspiež sula. Paturiet prātā, ka nomizotā veidā jāiegūst vismaz 500 g mandarīnu.

Pirkt želejas pulveri ar šo citrusaugļu garšu nav vērts. Galu galā tad jūs nevarēsiet iegūt pārsteidzoši gardu desertu, kas izceļas ar ļoti bagātīgu garšu.

Kā pagatavot vissmalkāko skāba krējuma želejas ar mandarīniem

Ieteikums. Ļoti svarīgi ir nogaidīt, līdz viena kārta ir pilnībā sacietējusi. Tikai pēc tam uz tā var uzliet cita veida želeju. Katra kārta sacietēs 20-30 minūtes. Agrāk par šo laiku formu nedrīkst izņemt no ledusskapja.

Sastāvdaļas

Želatīns 30 g

Ūdens 100 ml

Cukurs 150 g

Vanilīns 1 šķipsniņa

Skābais krējums 400 g

Mandarīni 650 g

Apelsīna miziņa 15 g

Pagatavošana

Sagatavojiet skāba krējuma želeju.

Nelielā traukā ielej 15 g ātri šķīstoša želatīna.

Aplej to ar 50 ml auksta ūdens.

Visu samaisa un atstāj uz 10-15 minūtēm istabas temperatūrā.

Uzbriedušo želatīnu izkausē uz tvaika vannas vai mikroviļņu krāsnī līdz šķidrai viendabīgai konsistencei (bez gabaliņiem).

Atsevišķā traukā sajauc skābo krējumu ar 20% tauku saturu ar 75 g cukura. Pievieno vanilīnu. Ielej atdzesēto želatīnu. Visu samaisa līdz viendabībai ar putojamo slotiņu.

Ielej pusi no kopējā skāba krējuma želejas daudzuma 18 x 13 cm lielā veidnē. Liek to ledusskapī uz 20-30 minūtēm (līdz sacietē).

Sagatavojam citrusaugļu kārtu. Nelielā traukā atšķaidām 15 g ātri šķīstoša želatīna 50 ml auksta ūdens. Visu samaisa. Atstāj maisījumu uz 10-15 minūtēm virtuvē.

Nomizojiet mandarīnus. Atdaliet baltās dzīslas un kauliņus. Mandarīnus sagriež šķēlītēs. Sasmalcina tos blenderī. Citrusaugļu sulu caur smalku sietu notecina, atdalot miziņas.

Apelsīna miziņu sarīvē uz smalkas rīves. Lielā katliņā to sajauc ar 75 g cukura. Visu pārlej ar mandarīnu sulu.

Lieciet katliņu uz plīts.

Uzkarsē katliņu līdz vārīšanās temperatūrai, visu aktīvi maisot ar putukrāsni.

Izslēdziet karstumu. Karstajam citrusaugļu maisījumā pievienojiet uzbriedušo želatīnu.

Visu samaisa, līdz tas pilnībā izšķīst. Mandarīnu maisījumu atdzesē.

Pārlejiet pusi atdzesētā citrusaugļu želejas uz skāba krējuma kārtas. Ielieciet formu uz 20-30 minūtēm ledusskapī.

Uzkarsē otru skāba krējuma želejas daļu, līdz tā ir nedaudz silta (uz tvaika vannas vai mikroviļņu krāsnī). Uzlej to uz citrusaugļu kārtas. Ielieciet desertu vēl uz pusstundu ledusskapī.

Pēc tam pārlej formā atlikušo mandarīnu želejas masu. Uz nakti ievieto desertu ledusskapī.

Lai citrusaugļu kārumu būtu vieglāk izņemt no veidnes, varat to izspiest ar kulinārijas lāpstiņu vai nedaudz uzsildīt ar fēnu.Tad tas ļoti ātri atdalīsies no sieniņām.

Ja vēlaties, krējuma desertu dekorējiet ar mandarīnu šķēlītēm un rozmarīna zariņiem. Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠOS DESERTUS!

Dzērveņu mērce ar vīnu un mandarīniem. + Vēl piecas iedvesmojošas mērču receptes!

Mandarīni sīrupā. + Vēl trīs receptes ar mandarīniem!

“Mandarīnu šoks” – pasakaini svētku salāti. + Vēl desmit salātu receptes

Pašgatavots mandarīnu liķieris. + Vēl piecas stiprāku dzērienu receptes!

Ziemassvētku deserts “Melnais mežs”. Šokolādes biskvīta gardums ar portvīnu un ķiršiem