Viegla un maiga krējuma tortīte ar piesātinātu augļu un ogu aromātu garšo lieliski un izskatās krāšņi. Pagatavošana neaizņem daudz laika, sastāvdaļas ir gana vienkāršas, bet rezultāts – iepriecinošs un viegli variējams. Šī tortīte noteikti kļūs par vienu no taviem iecienītākajiem desertiem!
Liec lietā fantāziju: augļus un ogas var izvēlēties saskaņā ar sezonu vai garšas izjūtu. Ziemā var izmanot arī saldētu augļu maisījumu, bet vasarā krējuma tortītei lieliski piestāvēs svaigas zemenes, aprikozes un citi svaigi augļi.
Sastāvdaļas
500 g krējuma
1 glāze cukura
3 ēdamkarotes želatīna
300 g biskvīta
50 g zemeņu
50 g apelsīna
50 g banāna
50 g ķiršu
50 g kivi
50 g upeņu
50 g aveņu
500 ml ūdens
Pagatavošana
Želatīnu pārlej ar vārītu un atdzesētu ūdeni un atstāj uz 20-30 minūtēm, lai tas piebriest.
Ar mikseri sakuļ krējumu un cukuru.
Pakāpeniski pielej sasildītu želatīnu.
Ņem dziļu formu vai bļodiņu, ieklāj pārtikas plēvi.
Apakšā liek daļu augļu un ogu, pēc tam sasmalcinātu biskvītu, atkal atkārto.
Pievieno želatīna un krējuma krēmu, liek ledusskapī uz 2-3 stundām, lai sastingtu. Sastingušo tortīti apgriež otrādi un liek uz šķīvja. Gatavs!
Augļu un ogu krējuma tortīti var rotāt ar piparmētru lapiņām un pasniegt ar sulu vai tēju.