Krējuma mīklas biskvīts izdodas ļoti gaisīgs un sulīgs. To var izmantot tortēm un kūkām vai pasniegt tāpat, pārkaisītu ar pūdercukuru.
Sastāvdaļas
2 olas
1 šķipsniņa sāls
100 g cukura
Pustējkarote vaniļas ekstrakta
140 g krējuma
120 g miltu
Pustējkarote sodas
Pagatavošana
1․ Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 °С. Apaļu formu (diametrs 20 cm) izklāj ar cepšanas papīru.
2․ Olas sakuļ ar miksteri ar sāli 2-3 minūtes. Pakāpeniski pieber cukuru un kuļ vēl 5-6 minūtes.
3․ Kad masa kļuvusi gaiša un divas reizes pieaug apjomā, pievieno vaniļas ekstraktu un krējumu, samaisa.
4․ Miltus izsijā un sajauc ar sodu. Pa daļām pievieno šķidrajām sastāvdaļām, samaisot viendabīgā mīklā.
5․ Lej mīklu formā. Cep biskvītu 35–45 minūtes zeltaini brūnu.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Gaisīgs citronu biskvīts. Pagatavos pat iesācējs!
Biezpiena krēms kūciņām un biskvītiem. Viegls un maigs!
Apelsīnu biskvīts. + Vēl trīs lieliskas biskvītu receptes!
Desmit viltībiņas, kā izcept patiesi gaisīgu un gardu biskvītu